Składniki:
- 375 g miękkiego masła
- 375 g ciemnej czekolady
- 6 dużych jajek
- pół laski wanilii
- 500 g cukru pudru
- 225 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 300 g posiekanych orzechów
Nagrzać piekarnik do 180°C. Formę (33x23) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozpuścić czekoladę z masłem w dużym garnuszku, cały czas mieszając żeby się nie
przypaliło. Wystudzić. W misce roztrzepać jajka z cukrem i ziarenkami wanilii.
Make połączyć z solą. Do czekolady dodać jajka wymieszać, dodać mąkę z solą,
wymieszać i na koniec dodać orzechy. Wylać miksturę na blaszkę i piec ok 25min.
Ciasto jest gotowe kiedy na górze zrobi się chrupiąca skórka a patyczek włożony
do ciasta jest trochę wilgotny i lekko oblepiony ciastem. Po wyjęciu brownies
dalej do siebie dochodzą więc nie przejmujcie się ze są niedopieczone.
Najlepiej smakują po odstaniu min 6
godzin w lodówce.
Przepis pochodzi z tej strony Food.com